Internationale bloemistencampagne ” #FlowerBoostChallenge #ZegHetMetBloemen”

#FlowerBoostChallenge porta nova 
#ZegHetMetBloemen"

Beste bloemist,

In de meeste van onze afzetlanden is de handel voor een groot deel weggevallen.  Er zijn in sommige landen zeer strenge regels en bloemisten en handelaren zijn daar zelfs dicht. In andere landen mogen ze alleen nog orders online of via de telefoon aannemen.

As Porta Nova, we, of course, feel your pain and are doing all we can to get through this together with our clients.

Het is nog compleet onduidelijk wat er de komende paar weken/maanden gaat gebeuren en of transport mogelijk blijft en winkels wel of niet kunnen afleveren. Wel is duidelijk dat in veel landen een gevoel van saamhorigheid is en er veel mensen zijn die proberen een steentje bij te dragen. Veel dankbaarheid voor vrijwilligers en mensen in de zorg maar ook voor veel andere beroepen.

Wat zeker is, is dat deze periode tijdelijk is en dat we uiteindelijk weer stapsgewijs overgaan naar het “normale” leven. Ook na afloop van deze crisis zullen we veel mensen erkentelijk zijn, bedanken en gedenken en zullen we vrienden en familie extra opzoeken.

#ZegHetMetBloemen

Dit is waar “de magie” van bloemen en planten uitermate goed van pas komt en een belangrijke rol kan spelen. Een enkele bloem kan veel zeggen op momenten dat de beste woorden soms moeilijk te vinden zijn. Bloemen zijn een perfect geschenk van liefde, sympathie en dankbaarheid en zullen een glimlach op iemands gezicht toveren. Bovendien kunnen bloemen en planten wonderen verrichten voor mensen die de schoonheid van de natuur missen omdat ze in hun huis moeten blijven.

De emoties waarover bloemen beschikken worden al vele jaren gebruikt in de marketing van bloemen wereldwijd.  Als Porta Nova vinden we het van groot belang dat we als industrie samen ons best doen om de wereld juist nu te laten zien wat de magie van bloemen kan doen. Laat ons inspireren, liefde verspreiden, hoop opwekken en onze dankbaarheid uiten.

We hebben natuurlijk geen controle of bloemenwinkels open mogen blijven en hoe lang de “intelligente lockdown” gaat duren. Maar we kunnen eraan werken om samen met u en handelaren een promotiecampagne op te zetten die werkt in gebieden waar we nog kunnen leveren; en zal blijven werken op het moment waarop de maatregelen stap voor stap worden opgeheven.


#FlowerBoostChallenge

Er zijn momenteel veel initiatieven in de branche om elkaar te helpen en we ondersteunen en participeren waar we kunnen, terwijl we proberen iedereen in de keten betrokken te houden.

Een van de initiatieven in Nederland die bij sommige telers succesvol was, heet #FlowerBoostChallenge. Wij zijn van mening dat het kan worden hervormd en gebruikt door bloemisten en handel in heel Europa.

De #FlowerBoostChallenge werkt het als volgt: Een uitgedaagd bedrijf koopt bloemen (boeketten) en geeft ze weg aan mensen die deze het meest verdienen, zoals bij gezondheidswerkers, verzorgers in bejaardentehuizen, de politie of hun eigen werknemers die momenteel thuis werken. Ze maken foto’s van het uitdelen van deze bloemen.

#Flowerboostchallenge examples

Het bedrijf plaatst de foto’s op sociale mediaplatforms zoals Facebook & LinkedIn. Hiermee laten de bedrijven zien dat ze een handje helpen in de huidige situatie en tegelijkertijd de bloemenindustrie ondersteunen. Het is van belang dat ze in het openbaar 2 tot 3 andere bedrijven uitdagen met de hashtag #FlowerBoostChallenge met als doel een sneeuwbal effect van uitdagingen te creëren. 


#FlowerBoostChallenge #SayItWithFlowers

Bij Porta Nova realiseren we ons goed dat het af-tuin leveren aan bedrijven niet gunstig is voor de handels- en bloemisten schakels in de keten. Daarom willen we de uitdaging zodanig vormgeven dat de hele industriële keten profiteert van het potentiële succes. 

Zoals hierboven beschreven, moeten we consumenten en bedrijven moeten targeten met berichten over de magie die onze bloemen en planten in zich hebben. Herinner mensen eraan dat bloemen een perfect geschenk van liefde, sympathie en dankbaarheid zijn en een glimlach op iemands gezicht toveren. 

We hebben daarom een aantal hashtags toegevoegd om de “challenge” aan te gaan. 

#FlowerBoostChallenge #ZegHetMetBloemen porta nova

WE DAGEN HIERBIJ ALLE BLOEMISTEN UIT OM HUN EIGEN #FLOWERBOOSTCHALLENGE IN HUN EIGEN OMGEVING OP TE ZETTEN 

Veel zakelijke klanten hebben hun wekelijkse bloemen voor kantoor of winkel opgezegd. Daag juist deze zakelijke klanten uit om een uitdaging aan te gaan. Daag ook uw dagelijkse consumentenklanten online uit om één boeket voor iemand te bestellen. Ontdek wie bij jou in de buurt het echt verdient om bedankt te worden met bloemen. Of start uw eigen online crowdfunding om bloemen te kopen om uit te delen. Of als je andere initiatieven in je buurt ziet, kun je kijken of je de krachten kunt bundelen. 

#FlowerBoostChallenge #ZegHetMetBloemen unica red naomi

Alle soorten bloemen en planten kunnen gebruikt worden in een  #flowerboostchallenge.  

Maar Porta Nova Red Naomi-rozen zijn natuurlijk het ultieme symbool van liefde en dankbaarheid. Boeketten met 10 Red Naomi-rozen zijn perfect om weg te geven. Dit bespaart u werk en stelt u in staat grotere bestellingen van bedrijven op te nemen om weg te geven. Vraag uw leverancier naar Porta Nova-rozen. 

Alle soorten bloemen en planten kunnen gebruikt worden in een 

We verkopen alleen via exporteurs en niet rechtstreeks aan bloemisten. Zo respecteren we alle stakeholders in de bloemenbranche die we nodig hebben om iedereen van de mooiste bloemen en planten wereldwijd te voorzien 

Dutch:

#FlowerBoostChallenge
#ZegHetMetBloemen
#ZegDankJeWelMetBloemen
#ZegIkMisjeMetBloemen
#ZegIkHouVanJeMetBloemen
#ZegbeterschapMetBloemen

English:

#FlowerBoostChallenge
#SayitWithFlower
#SayThankYouWithFlowers
#SayILoveYouWithFlowers
#SayIMissYouWithFlowers
#SayGetWellWithFlowers
#ShowLoveWithFlowers

#FlowerBoostChallenge #ZegHetMetBloemen
#ZegDankJeWelMetBloemen
#ZegIkMisjeMetBloemen

Visuals and Text:

We hebben ook een aantal visuals en banners gemaakt en teksten geschreven die gratis kunnen worden gebruikt.

Deze internationale “#FlowerBoostChallenge #SayItWithFlowers” campagne van Porta Nova wordt ondersteund door vele bloemen & planten telers, Floral Design branchverenigingen & promotieorganisaties. Voel je vrij om mee te doen. Laat ons inspireren, liefde verspreiden, hoop opwekken en onze dankbaarheid uiten. 

SayItWitFlower partners

HIERONDER OOK TEKST DIE U IN DE COMMUNICATIE KUNT GEBRUIKEN OM UW CONSUMENTENKLANTEN UIT TE DAGEN:

#FlowerBoostChallenge #ZegHetMetBloemen 

Beste klant, in deze tijden is er een gevoel van saamhorigheid en zijn er veel mensen die hun steentje proberen bij te dragen. Er is veel dankbaarheid voor vrijwilligers en mensen in de zorg maar natuurlijk ook voor de mensen in veel andere beroepen. 

Dit is waar “de magie” van bloemen en planten uitermate goed van pas komt en een  belangrijke rol kan spelen. Een enkele bloem kan veel zeggen op momenten dat de  beste woorden soms moeilijk te vinden zijn. Bloemen zijn een perfect geschenk  van liefde, sympathie en dankbaarheid en zullen een glimlach op iemands gezicht  toveren. Bovendien kunnen bloemen en planten wonderen verrichten voor mensen die de schoonheid van de natuur missen omdat ze in hun huis moeten blijven.

#ZegDankJeWelMetBloemen We dagen je uit om onze “helden” dankbaar te zijn door hen met bloemen te danken.

#ZegIkMisjeMetBloemen  #ZegIkHouVanJeMetBloemen  #ZegBeterschapMetBloemen

We dagen je uit om vrienden en families thuis te laten zien dat je om hen geeft door hen LIEFDE en AFFECTIE met bloemen te wensen.

#ZegHetMetBloemen

Het idee is dat je bloemen bestelt voor iemand die ze nu verdient, dan een foto op je social media plaatst en drie andere mensen uitdaagt om hetzelfde te doen.

Voeg de challenge-hashtag en #bedrijfsnaam toe. We zullen uw uitdaging ook delen.

Als “bedrijfsnaam” geloven wij dat veel mensen een positieve boost verdienen met bloemen. Daarom doen we mee aan de #flowerboostchallenge om de wereld nu te laten zien wat de magie van bloemen kan doen. Laat ons inspireren, liefde verspreiden, hoop opwekken en onze dankbaarheid uiten.

Wij staan klaar om uw bestellingen online of telefonisch te ontvangen en wij kunnen de bloemen bij u bezorgen. 

(Elke bloemist moet zijn eigen gegevens invullen over verkoopmogelijkheden enz.)


TEKST DIE U IN DE COMMUNICATIE KUNT GEBRUIKEN OM UW ZAKELIJKE KLANTEN UIT TE DAGEN:

#FlowerBoostChallenge #ZegHetMetBloemen #ZegDankJeWelMetBloemen #ZegIkMisJeMetBloemen 

Beste klant, in deze tijden is er een gevoel van saamhorigheid en zijn er veel mensen die hun steentje proberen bij te dragen.  Er is veel dankbaarheid voor vrijwilligers en mensen in de zorg maar natuurlijk ook voor de mensen in veel andere beroepen. 

Dit is waar “de magie” van bloemen en planten uitermate goed van pas komt en een belangrijke rol kan spelen. Een enkele bloem kan veel zeggen op momenten dat de beste woorden soms moeilijk te vinden zijn. Bloemen zijn een perfect geschenk van liefde, sympathie en dankbaarheid en zullen een glimlach op iemands gezicht toveren. Bovendien kunnen bloemen en planten wonderen verrichten voor mensen die de schoonheid van de natuur missen omdat ze in hun huis moeten blijven.

We weten dat veel bedrijven tegenwoordig actief betrokken zijn en graag willen deelnemen aan initiatieven en campagnes die gericht zijn op het stimuleren van positieve maatschappelijke doelen.

#ZegDankJeWelMetBloemen: Daarom dagen we je uit om onze “helden” dankbaar te zijn door hen met bloemen te danken. Het idee is dat u bij ons bloemen bestelt voor een groep mensen  die ze nu verdienen zoals bijvoorbeeld uw thuiswerkend personeel.  Of u kunt bijvoorbeeld bloemen bestellen voor een bejaardentehuis in uw gemeente. Of voor medewerkers in een ziekenhuis. [U kunt deze tekst natuurlijk aanpassen met echte suggesties voor uw omgeving]

#ZegDankJeWelMetBloemen

Zorg ervoor dat je wat foto’s maakt van de bloemen en dat je ze uitdeelt. Vervolgens maak je een post op je social media platforms zoals Facebook en linkedin en daag je drie andere bedrijven uit om hetzelfde te doen. Voeg de challenge-hashtags #ZegDankJeWelMetBloemen, #FlowerBoostChallenge #ZegHetMetBloemen en #[uwbedrijfsnaam] toe. We zullen ook uitdagingspost delen.

Als “[bedrijfsnaam]” geloven wij dat veel mensen een positieve boost verdienen met bloemen. Daarom doen we mee aan de #flowerboostchallenge om de wereld nu te laten zien wat de magie van bloemen kan doen. Laat ons inspireren, liefde verspreiden, hoop opwekken en onze dankbaarheid uiten.

Wij staan klaar om uw bestellingen online of telefonisch te ontvangen en wij kunnen de bloemen leveren. [Elke bloemist moet zijn eigen gegevens invullen over verkoopmogelijkheden enz.]